6 Kasım 2014 Perşembe

Football Manager 2015 Yenilikleri ( Oyuncu Gözünden )

Hemen hemen her sitede yapımcının yazdığı yenilik bilgilerini bulacaksınız. Ancak bu başlıkta oyunun ilk sürümünden bu yana oynayan bir oyuncu olarak bir önceki sürüm ile ilgili farkları ayrıntılı şekilde paylaşacağım.
Görünüm
FM 2014 ve 2013 görüntü olarak çok fazla birbirine benziyordu. Bu da 2015 için yeni bir arayüzün habercisiydi. Sega düşündüğümüz gibi arayüzü neredeyse tamamen değişti. Oyunu sürekli oynayan oyuncular dahi yeni arayüzde bir süre zorluk çekecek. Üstten yönetilen panel sola alınmış. Bunun dışında bazı menüler iç içe geçirilmiş. Sol menüde antreman menüsünde sadece A Takım bulunuyor. Diğer yedek takım ve genç takım için ayrı ayrı sol menüden tıklayıp , antreman demeniz gerekiyor. Sayfalarda gnel anlamda değişiklikler yapılmış. Görsel olarak geçtiğimiz sürüme göre daha iyi olduğu söylenebilir. Kullanışı ile ilgili ayrı bir değerlendirme yapacağım.




resimde görüldüğü üzere geçtiğimiz seneye göre menülerde büyük değişikliklere gidilmiş. hızlı kullanacağımız menü sol tarafa geçmiş durumda. 




Maç ekranı taktikler gibi hemen hemen bütün sayfalarda değişiklikler yapıldı.

Maç Motoru

FM 2014 oynayan oyuncuların çoğu zor olmasından şikayetçiydi. Maç motoru geçtiğimiz seneye göre biraz daha düzeltildi. Oyun size taktikler konusunda çok daha fazla yardımcı oluyor. Maç sonuçları konusunda iyileştirmenin olumlu izlerini oyunda görebiliyoruz.

İletişim

Basın , kulüp başkanı ve oyuncularla olan iletişim bir hayli gelişmiş. Beta versiyonu için bu konuda tek olumsuz düşünce oyuncuya çok iyi bir takımdan teklif geldiğinde moralini yükseltecek tek şey onu satacağına söz vermek oluyor. Oyuncu hemen memnun değil uyarısı geliyor. Bu konuda iyileştirme sonraki güncellemelerde gelir mi? hep birlikte göreceğiz.Bunun dışında iletişim ile gelmesi zor olan bir oyuncuyu dahi ikna edebiliyorsunuz. Ayrıca maaşlar konusunda pazarlıklar çok daha çetin geçiyor.

Yardımcı Antrenörler ve Taktikler

Yardımcı antrenörler özellikle raporlama konusunda çok daha fazla yardımcı oluyorlar. Taktik belirlerken seçim yapmak bir önceki sürüme göre daha kolay. Oyuncuların en iyi pozisyonlarını rapor halinde size sunuyor. FM 2014 olan raporlara göre çok daha gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. Taktikler sayfası size çok daha fazla yardımcı oluyor.

Antreman

Antreman yönetimi her ne kadar aynı olsa da eskiden 21 Yaş Altı personelleri hem genç takımı hem de A takımı çalıştırıyordu. Şimdi sadece Genç takım antremanlarına katılıyorlar. A takım teknik ekibini seçerken bunu sakın unutmayın. Bunun dışında FM 2014 ile aynı özellikte antreman tipleri var.

Lig / Kupa Bölümü

Lig / Kupa bölümü çok yararlı bir kategori haline gelmiş. Tek bir sayfada bütün kupalardaki güncel durumunuzu ve yönetimin memnuniyetini görebiliyorsunuz. Sonra tek tıkla ayrıntı alabiliyorsunuz. Geliştirilmiş güzel özelliklerden biri de bu.

Mali konular

kulüplerin mali konulardaki görüntüsü çok daha gerçekçi hale gelmiş. Belki Türkiye Liglerini seçenler bu farkı pek göremese de genel anlamda bütün liglerde çok daha gerçekçi mali bütçeler görülüyor.  kulüpleri iyi bütçelerde tutmak o kadar da kolay değil. İşin mali yönü de size sıkıntı doğurabilir. Bu sebeple genç takıma yönelten bir politika izlenmiş. Tıpkı gerçek futbol dünyasında olan gelişmeler bire bir oyuna empoze edilmiş.

Maça Müdahale

En güzel geliştirmelerden biri maç esnasında takım konuşması yapabilmek olmuş. Bu sayede kötü giden maçta oyuncularınıza ileri çık , yürekli oyna gibi talimatlar verebiliyorsunuz. Maç motoruna etkisi olduğunu gördüm.

Beta sürümü ile ilgili yenilik değerlendirmeleri bunlardan ibaret. Full sürümde değişmeler olursa konuyu mutlaka güncelleyeceğim. Yeni yazılarım için beklemede kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder